Advent i trädgården. Hm, bra tema den 1 december, så klart. 

Jag är inte den som spar på krutet när det kommer till jul och trädgård. Har massor med vintergröna växter och är mycket förtjust av trädgårdsbelysning. (Högst på min önskelista - i detta sammanhang - står en flaggstångsbelysning som monterar sig själv, aldrig blåser ner och drar helst ingen el.) 

Vi är en stor familj som samlas under julen och det är gäster från världens flera hörn, så det klart jag ska fixa och dona. 

För att inhämta inspiration läser jag massa trädgårdsmagasin på appen Readly, både svenska och engelska.

Min gräns för vad jag kan tänka mig i min egna trädgård går ungefär vid färfällsprydda bänkar vid en insnöad entrédörr med proffsigt dekorerad jättekrans på, där tjusigt klädda familjemedlemmar och gäster samlas kring glögg och lussebullar. Det blir bara för mycket. Vem gör detta i det verkliga livet? Inte jag och inte någon annan jag känner heller. Personligen brukar jag ha fullt show med att rengöra gästtoaletten i sista sekund innan gästerna kommer. Och aldrig i livet skulle jag slå hål på vår entrédörr för att hänga krans på. Fårfäll, om jag hade några, skulle jag ha i soffan i vardagsrummet.Man tager vad man haver. Försöker hålla liv i de tåligaste sommarblommorna. Fuchsiorna bryr sig inte om årstider, mörker och kyla, de blommar så länge näring och vatten finnes. Julens favoritblommor, hyacinterna brukar också hamna på entrétrappan, men de måste först slå ut i stugvärmen. Det är minst två veckor tills dess. 

 

Här blandas vintergrönt och sommarblommor, jaja, så får det bli.


Jag grupperar det jag har, helt enkelt.

 

För någon vecka sedan hade vi lite snö över ett dygn, typ.


Det är svårt att fånga belysning på bild, dessutom har jag vare sig lust eller tid med extra styling bara för fotograferingens skull. 

Verkligheten upplever jag dock betydligt trevligare med än utan belysning, inte minst för att vårt hus gränsar till allmänning i tre vädersträck och har en kolossalt mörk omgivning. 

Och idag får vi äntligen tända på riktigt.

 

På blommig fredag kan vi ta en titt på flera vinterträdgårdar