Veckan som har gått kunde jag bocka av ett projekt från årets "to do-lista".  Vi bytte ut den kanske 40 år gamla trätrallen på husets södersida. Vår viktigaste uteplats. 

Före och efter bilder kan tyvärr inte bli, eftersom jag, som vanligt, missade att föreviga det gamla altangolvet. 

Å andra sidan ändrade vi inget på designen, förutom att vi köpte bredare och tjockare bredor. Jag övervägde inte ens att byta till det så populära kompositmaterialet. Låt vara att det är impregnerat, men trä är ett naturmaterial som åldras med värdighet. Det tycker jag faktiskt inte att kompositmaterialet gör. 


De gamla reglarna låg direkt på gruset. För att kunna ha luftspalt under de nya reglarna utan att altanenen höjs var vi tvungna att gräva bort några kubik grus. Vi skalade inte bort mer än kanske 15 cm på höjden men det blev ändå en del på 40 kvm. Ganska exakt 6 kubikmeter.

Tungt var det och lång tid tog det, mycket längre än vi trodde.

Men sedan tog det fart. Våra två hantverkare, Ulf och Hasse gjorde ett fantastiskt jobb. 


Dag 2 var det klart. 


Ja, lite småpyssel kvarstår. Som att fylla ut kanterna med grus. Som måste först inhandlas.


Men jag kunde inte låta bli att inreda redan nu. 

I hörnet ska jag ha krukor, när jag jämnat ut nivåskillnaden med grus. Doftliljorna blommar för fullt och förtjänar en plats där man ofta passerar.

Här var jag mån om att ormroten och penningbladet bevaras och mjukar upp de hårda ytorna. Det tar faktiskt lite tid till och med för dessa levnadsglada perenner att etablera sig i ett skuggigt hörn.


Matbordet får stå ute några veckor till. 

 
 Så här är vår utsikt från matplatsen just nu. Undrar hur lång tid det tar för träet att gråna.