Vi köpte vårt hus för 12 år sedan, våren 2004. De gamla (mörka) bilderna är tagna i slutet av mars, på visning nr 2 som vi begärde inför bjudningen. Björkarna och utsikten, och en massa staket, allt i den omgivande skogens skugga. 


En del höga tallar har vi fällt så det har blivit ljusare :  

Inte samma årstid och lite bredare vinkel än ovan, men björkarna finns kvar.Det är här någonstans jag står på den gamla bilden. 


En annan del av trädgården:

Entrén, norrsidan, innegården innan vi flyttade in. Den stora bruna fläcken på gräsmattan är spår efter kemikalier som förra ägaren hällde ut av misstag, fick vi höra. 

 Här har jag gjort om många  gånger genom åren. Det är ett roligt område att jobba med eftersom rumkänslan är  stark och vi rör oss mycket här. 

 

 Samma gräsmatta sommaren 2015. 


Efter hösten grusläggningsprojekt

 

Jag längtar efter att få se grusträdgården genom alla årstider. I höstas såg det ut så här.


Jag blir själv lite förvånad när jag tittar på bilderna och betänker att jag har gjort allt själv, på egen hand, av egen kraft. Ja, utom betongplattorna, dem har hantverkare lagt.

Jag har grävt, burit, kört skottkärra, åkt till plantskolan, handlat, konkat hem växter och krukor och till slut, det bästa av allt, planterat. Fast jag gillar alla moment, verkligen. 

 

Andras återblickar hittar du här!