Jag fastnade starkt för en av årets trender, "Dark Forest"  och har börjat inreda vår altan utanför vardagsrummet med inspiration från den. Rätt så olikt mig, jag brukar skoningslöst rata trädgårdstrender.  

Men inte denna. 


Så här vill ha det 2016, om vi ska tro Blomsterfrämjandet


De omåttligt populära engelskinspirerade, ljust romantiska trenderna har aldrig passat vårt mörka hus och minimalistisk stil  passar i inte min personlighet. 

Men stil vill man ju gärna ha, tack. Och Dark forest har jag lätt för att applicera. Jag slipper måla om huset t ex, bara en sån sak. Så lite roligt är det väl allt, måste jag erkänna

 

Lila och svart sammet ska det vara, bara så ni vet...
Så jag slog till direkt när jag hittade gardinpaneler på rea för 75 riksdaler. Kuddarna har jag faktisk haft sedan tidigare i yngsta sonens rum. (Han är måttligt road av mitt trendslaveri och vill ha sina kuddar tillbaka.)


Jag sprang också på billiga lila värmeljusbehållare i den "rätta färgen" i tygaffären. Men lila stearinljus till ljusstakarna hittar jag inte. Nä väl, de smälter ändå i solen....

 

Vårblomningen kunde jag till slut fixa i de rätta färgerna, med viss möda. Det blir nog värre när penséerna säckar ihop framåt midsommar. Har ingen aning vilka sommarblommor går att finna i mörklila nyanser. Kanske jag lyckas hålla ranunkeln vid liv. Tveksamt. 

 

I mitten syns en utav de första blommorna på svarta petunian, Rim Magenta. Jag får nog ta sticklingar och föröka den lite om det ska bli någon masseffekt så småningom. 

Jag har också funderingar på att göra en installation vid skogskanten, nu när jag ändå är granne med skogen. Det vore ett effektivt sätt att locka besökare till trädgårdens utkanter, tänker jag. Det förutsätter dock att jag kommer över ett trädgårdsbord billigt, vi slängde vårt slitna urgamla utematbord pga förvaringsbrist häromåret. Det hade nu passat perfekt. 

Om ni vill se flera tolkningar av ämnet, så hade Anja ett Dark forest-inlägg den 15 mars.