Dagsfärska bilder får det bli, ingen fusk här inte. Det har jag min man att tacka för, han glömde ta bort väckningen i sin telefon denna arbetsfria dag, så den ringde kl 06:00 som vanligt. Och jag är inte den som somnar om en solig vårmorgon. 

Det ska i övrigt hinnas med mycket idag, barnen ska ha plantloppis på eftermiddagen. Det huvudsakliga syftet är barnuppfostran men det vore självklart kul om vi kunde hitta nya hem för trädgårdens överskottsväxter. Att slänga förmår jag bara inte. 

Resultatet av min tidiga fotorunda:

På våra breddgrader slår björkarna alltid ut första veckan i maj. En stor händelse hos oss.

  

Jag är så nöjd med Waldstenia-mattan under den flerstammiga syrenen, den är tätt och ljusgrön precis som den ska. Det tog några år, 4-5, men vem värdesätter snabbfix?😉

 

Pionrabatten genomgick ett ansiktslyft i höstas, jag bytte från astilbe till dagliljor mellan pionerna. Först blommar kungsängsliljor och några, alldeles för få, pingstliljor, sen borde pionerna leverera, men det går sådär, och sedan är det dagliljor och allra sist flox och några vita liljor. 

 

Sockblommorna ska bilda en matta under den vingade benveden och julrosorna 

 


Tulpaner har jag aldrig lyckats ha förut. Jag tog bort det svarta nätet idag, vi får se hur länge jag får behålla dem utan.Blomning i all ära, men bladutspring är nog vårens största happening trots allt. Rönnspirea är hur kul som helst att följa. 

 


Vårärten fick vara i fred för Bambi för första gången under alla sina år. Jag har hört att den finns i ljusrosa variant också, men jag har aldrig sett den. 

 


Jag blir själv förvånad över vilka snygga narcisser jag har.

 


Yakushimanum-hybrid som snart ska blomma. 

  


Sorgklocka

 


Min maffigaste julros håller ställningarna fram till Midsommar.

 


Den dagen all synlig jordyta försvinner, närmar sig.Jag är väl ensam i hela världen om att gilla bergenia Söta lunddockan och trebladen i knopp. Det gäller att vara på plats, det kan gå fort. Kungsängsliljor är som finast nu.


Önskar er alla en härlig i inledning av denna underbara trädgårdsmånad! Andra "1 maj - trädgårdar" finns att besöka på länksamlingen "Blommig Fredag"