Stora delar av helgen ägnades åt mitt 50-årskalas, men i söndags drog jag på mig trädgårdskläderna och gav mig ut. Ja, min trädgårdsvardag utspelar sig nästan uteslutande på helgerna. 

Både trädgårdsmässan i Malmö och vårvärmen med sol och 15 grader missades i helgen, men våren hänger i luften. Vårkänslorna förstärks av att en del av  våra trädgårdsmöbler var vi tvungna att plocka ner från garagevinden  för att komma åt vårt gamla matbord och stolar som behövdes till kalaset. 

 


Snödroppar, snöklockor, våririsar och krokusar av olika slag blommar och Arnold så klart, som min nya trollhasseln heter. Ja, den heter Arnold Promise, förstås, men går under projektnamnet Arnold. Hamamellis x intermedia 'Arnold Promise' 

Tyvärr blåste det dock för mycket för att testa och lära känna nyfådda makroobjektivet. 

Jag har kommit långt med nerklippning av perennerna men de japanska gräsen är ett kapitel för sig. Jag blev klar med de två värsta (läs största) i alla fall, fast de behöver även delas och det kräver en kraftansamling utan dess like. Sockblommorna, sköldpaddsörten, floxen och lite smått och gott återstår att klippa innan jag kan lägga ut ny jord i rabatterna. Med ljungen väntar jag ett par veckor till. 

Och säsongens trädgårdsjord levererades idag! Vårens stora happening hos mig. Nu ligger 3 kubik ogräsfri, snigelfri, harpad jord från Brudbergets Jordprodukter på garaguppfarten. Hemligheten bakom min trädgård. 

Breddningen av stora perennrabatten är i sin avslutningsfas, jag håller på att gräva ner rabattkanten Ever Edge. Då backen är så stenig som den är får jag be om hjälp med att kapa några piggar för att få ner kanten i jämnhöjd med gräsmattan. 

 


 Mindre gräsmatta och nya planteringsytor!

 

På veckans "att göra lista" står 

  • Spaning på Plantagen där jag nu har massor med presentkort att bränna (tack, alla vänner, det ska bli något som består)
  • Planera vad den extra bädden i perennrabatten ska fyllas med
  • Färdigställa de nya bäddarna på platån, där jag ska odla  bär och grönsaker
  • Så mera tomater, broccoli 
  • Omplantera övervintrande fuchsior
  • Förkultivera några noga utvalda dahliaknölar
  • Piffa entrétrappan, som inte hanns med förra veckan