Vid månadsskiftet april - maj brukar det hända saker. Grönskan exploderar och det blir vår på riktigt. Eller sommar på en gång. Det är mångas favorittid  i trädgården och överhuvudtaget. Vi har hela den härliga sommaren framför oss, ingenting är förstört och allting är möjligt. 

Det är de skyhöga förväntningarnas tid.
För att lättare stå ut med det långa avståndet till nästa gång kan dock vara på sin plats att påminna om alla krav som våren för med sig. 


 

Naturen är tipp topp på sitt sätt och blir måttstock för allt annat. Att ägna sig åt inomhusaktiviteter när grönskan spir och solen värmer är i det närmaste dödssynd. 
Inte minst måste barnen aktiveras ute och skickas ut för krig i skogen eller spel på fotbollsplan. Det brukar ta tid innan de förstår att vintern blivit sommar. 

När barnen är väl sysselsatta kan man kasta sig över alla måsten. Trädgårdsmöblerna ska plockas fram, rengöras, skruvas ihop, ja, i värsta fall målas om. 

 


Altanen och entrétrappan ska inredas med snygga krukarragemang.  


 I rabatterna ska det läggas gödsel och fräsch jord medan man kommer åt. Mitt i allihopa ska det hinnas med växtmarknad och kloka kompletteringsköp, något har väl ändå dött under vintern, förhoppningsvis, annars måste nya rabatter anläggas.
Tvätt, inköp, matlagning, städning och läxläsning ska skötas precis som om ingenting hade hänt.  Det är ljust natt och dag, städbehovet gör sig påmint hela tiden och jag går runt med kronisk sömnbrist i ett halvår. Ledigt från jobbet vill jag inte ta förrän skollovet bryter ut.

Nej, trädgårdsvänner, just nu är jag tillfreds med förfallet. Mörkret döljer skavankerna och jag sover ikapp. Årstidsvariationerna är en fantastisk gåva. 

 

 

Klicka på bilden för att läsa om andras liv för sex månader sedan.