Jag har nu vår egen och grannens uttjänta julgran att täcka känsliga växter med, men det verkar inte behövas. Det känns ändå skönt att ha tillgång till täckmaterial, det är inte vintern jag fruktar, det är snarare våren. 

Inget snötäcke här inte. Bilderna nedan är tagna under trettondagshelgen. 

Daglilja, julros, vårärt och brunnäva är på gång. Kanske jag behöver täcka dem för att lura Bambi? Det är bara julrosen som får vara i fred för honom.

 

Klippor, stjärnmagnolia och tuvrör 'Karl Foester'. I bakgrunden självsådda digitalis.

   


Vinbärsbuskarna blir bland de första som jag kommer att beskära i februari. De nerklippta grenarna ska sedan in i värmen och grönska


Trots alla stormar har eken sina löv kvar och gräset är intakt. Men då är gräset också direktimporterad, en present från min kusin.Nydelade bergenian har alla chanser att rota sig på sin nya växtplats i det milda vädret


 

Miscanthus sinensis 'Dronning Ingrid'

Ja, nu har vi årets fyra mörkaste veckor bakom oss och det kan vara dags att blicka framåt. I helgen sysselsatte jag mig med det föga glamourösa arbetet att gräva bort uttorkat blåbär, kaprifol och rötterna efter en fälld björk på en platå där det ska anläggas. Mest av allt är det grönsaksland jag skulle behöva men tillgången till sol är inte tillräcklig här.  Klätterhortensia hade varit ett självklart val om jag inte redan hade tre stycken som är helt tokiga på att klä in berget respektive en tall. De är på väg upp till den här platån, man kan se de bruna grenarna på höger sida av den översta bilden, nedanför björkstubben.Blött lär det bli. Jag får nog hålla koll på den här pölen. 

Hm. Vad ska man ha? Bädden kommer att bli ca 1 meter bred och 4-5 meter lång längst bergväggen. Jordlagret är inte överdrivet djupt, men ok, ca 50 cm. Jag kanske kan höja lite med stenkant. Sur jord. Läget är nordost. Platån ligger högt med tidig morgonsol. Rhododendron? Några tips vore trevligt.

Kanske du gillar

Dagens röda                 Alunrot                  Rhododendron