Allt jag har byggt och planterat i min trädgård under 10 års tid har jag sett i andra trädgårdar. Antingen i verkligheten eller på bild. Jag älskar att gräva och anlägga, men att låta sig inspireras genom att besöka andra trädgårdar och se med egna ögon vad som fungerar i verkligheten är grunden till all min planering och ett fantastiskt roligt nöje. Jag tar många bilder på mina besök och med hjälp av dessa vill jag berätta om de trädgårdar som har gjort störst intryck. 

Först ut är Görans Rosanders trädgård i Onsala som jag besökte i juni i år inom ramen för Kungsbacka trädgårdsvänners årligen återkommande öppna trädgårdar på nationaldagen.  

Halvöppen grind mellan trädgårdens olika rum - ett klassiskt knep som vi borde använda oftare
 


En trygg hörna. Rolig idé att låta staketbrädorna variera i höjdRumsindelning igenOch igen. Upphöjd plantering med torvblock 

 


Näva och Heucherella (?) som marktäckare. Missa inte rådjursbesöket längre bak i bilden!

 


Gissa vad det här är för ett stiligt träd!?Lite närmare titt kanske hjälper. Någon?I 10 år har jag förgäves försökt hänga upp en spegel i min trädgård. Hos Göran kan man studera hur man lyckas. Jag var en meter ifrån den när jag förstod att det var stopp. 

Som ni ser är det här en uppvuxen trädgård som vittnar om ägarnas mycket goda kunskaper i trädgårdsdesign. Trädgården är ett utmärkt exempel på hur man skapar en naturlik men ändå ombonad miljö på en ganska ordinarie (ok, den sluttar lite) fyrkantig villatomt. Göran är dessutom en mycket duktig och idérik snickare, vilket bidrar till att trädgården blir en helhetsupplevelse för den inredningsintresserade. 

Besök rekommenderas varmt.