Som arbetande tvåbarnsmamma har jag min enda chans till trädgårdsarbete på helgerna. Samtidigt vill jag göra alla nödvändiga förändringar så här års, våren och sommaren är ju njutningens tid. De allra flesta, dock inte alla, växter förädrar också höstplantering. Det är bråda helger med andra ord. 

Förutom den obligatoriska årliga flyttkarusellen måste jag hinna bereda plats åt sommarens allehanda impulsköp. I ett svagt ögonblick har jag också inlett tömning av en trött och alldeles för torr rabatt på ca 8 x 2 meter för att skapa en bättre anpassad och mer sammanhållen plantering. Göra om, göra rätt. 

Mellan mina svettiga ansträngningar vilar jag upp mig i trädgårdens något mer lyckade delar med fotografering.

I cottegerabatten är det tilltufsat och rörigt så här års, men det är också lite meningen. Växterna mår bra och det finns trots allt en viss balans mellan dem, så här planeras inga större förändringar

Ja, ja, gräsen är i alla fall ståtliga

  
Jag har hört talas om ulleternell, namnsorten 'Sommerschnee', som inte blir högre än 30 cm, men hittar den inte på plantskolorna. Mina egna exemplar blir för höga och lägger sig kors och tvärs på sina grannar. Jag vill gärna byta ut dem, ulleternell är ju bra vävare och värdefull även på vintern.

Miscantus sinensis 'Melapartus', är däremot oerhört stabil och formstark.

 

Japanskt gräs, höstsilverax och bästa vitbladiga busken, salix  integration 'Hakuro Nishiki'. Jag säger bara, ju mer klipp, desto vitare krona. 

 


Klematis heracleifolia 'Cote d' Azur' är ny för i år. Kom igång sent hos mig och har ovanligt ljusblåa blommor. Klättrar inte men kommer att behöva växtstöd i vuxen ålder.Höstens blommande paradnummer är utan tvekan stormhatten. 

I nästa inlägg hoppas jag kunna rapporetera om resultatet av mitt förändringsarbete