Den nyblivna trädgårdsentusiasten upptäcker ganska snabbt att det inte är helt okomplicerat att hitta hållbara, praktiska trädgårdsmöbler och annan inredning som också harmoniserar med husets och växtlighetens stil. Jag är mycket road av trädgårdsprylar, även sådana som jag aldrig skulle köpa till vår halvmoderna 70-talshus. Därför blev jag mycket glad när jag hittade en utomhus - antikvitetsbutik under en bilutflykt till Danmark. För skåningar och annat folk som ofta besöker Danmark är den här affären säkert inte någon större nyhet, men för mig, som åkte kustvägen från Helsingör till Köpenhamn för första gången var stämningen och utbudet en mindre chock. I positiv bemärkelse. 

Alldeles säkert är grejorna inte någon antikvitet heller, utan nytillverkade i romantisk och jugend stil. Trots det hade jag glatt kunnat handla om jag hade ett hus från början av 1900-talen. 

Priserna? Ja, 1 200 danska kronor för en stol. Inte så att man rusar och köper sex stycken direkt, men i våra trädgårdstidningar har jag sett bord för 45 000 kr så allt är relativt. 

  

 

 
 

 

  

 


Det fantastiska är att jag, som vanligt, inte hade sinnesnärvaro att lägga butikens namn på minnet. Men den ligger på vänster sida om kustvägen (som är ett måste om man befinner sig i trakterna), om man kör söderut och går bara inte att missa. 

Men jag är hundra på att många vet......?