Jag är inte så pyntig av mig. Jag har fullt upp med att hålla ett hus och 1500 kvm runtomkring i ordning och jag har lite svårt att satsa dyrbar tid på pynt innan jag är nöjd med grundordningen. Och det är jag aldrig. 

Solen försökte förtvivlat få oss här nere på bättre humör i morse men nådde knappt marken innan molnen tornade upp sig.  Jag gick en snabb runda för att dokumentera trädgården så här i slutet a november. Det blev inga överdådiga bilder men en stark känsla av trädgårdslycka infann sig. Jag behöver inte vara utan trägård i vinter.


Utsikten från allrummet på övervåningen

 

Rhododendron, vintergrönt gräs och en liten mörkbladig fläder som ännu inte har tappat sina blad.

 

Ljung och barrväxter

 


  


Hjorttunga

 


Brunnäva 

  


Skuggrönan är man inte så glad i på sommaren, men så här års är det tacksamt med grönska

  


AlunrotSaffransbullarna måste bli klara innan barnen kommer hem från skolan..... Jag har lovat dem adventsfika


Flera adventsförberedelser finns hos Helena.