Igår hade vi besök från Stockholm på jobbet och jag fick höra att man hade 6 minusgrader där i går morse. Skillnaden är för en gång skull till vår fördel, här är det 6 plus idag. Fåglarna kvittrar och det är vår i luften och i rabatterna. 

På mina lunchrasten har jag också noterat att det är även vår på stan.Avenyn den 19 mars

Men inte nog med krokusfält och spirande häckar. I innerstan har varje butik med självaktning ett blomsterarrangemang utanför sin ingång. Eftersom vi behöver all inspiration vi kan få, tog jag med min kamera igår.  Kvaliteten skiftar kanske, men jag antar att de flesta av dessa mästerverk är gjorda av stans florister och blomsterhandlare, dvs proffs. Så se och lär. 

 

 

 


 


 

 

 

 

 


Om jag ska vara ärlig är jag mer imponerad av variationsrikedomen när det gäller planteringskärl än av själva kompositionerna. Man blir inte direkt överraskad av växtvalet heller. Gyllenlack, som Annica Christensen och Ulrika Otterling tipsar oss i sin nya bok Trädgård i kruka lyser med sin frånvaro. Jag har frågat efter den i två blomsteraffärer, men den förefaller vara helt okänd. Jakten fortsätter... 

Min personliga favorit är den rostiga planteringsstolen. Var får man tag på en sådan? 

De fyra svarta stolarna har faktiskt stått utanför en frisörsalong i flera år. Till en början var de rostiga, men för något år sedan dök de upp svartmålade och nästan ännu snyggare. Jag har t o m frågat om jag fick köpa en (alla har man väl inte råd med), men det fick jag inte. Argumentet att det är snyggare med tre än med fyra bet inte ett dugg. 

Tänk om jag kunde få min man att tillverka en? Hur svårt kan det vara.....?