Ljusblå är porslinveronikan och perovskian, växter jag inte har eller misslyckas med. 

Men som tur är uppdraget angivet i plural, det ska vara "toner" och det underlättar. 

Jag börjar med nytagna bilder från Florida där jag bl a lyckades fånga en för mig ovanlig fjäril med tydliga blå inslag.

Ljusblå  eller turkos, vet jag inte, men stilig.

 

Den här tjusiga subtropiska busken var något mer lättfångad på bild. Den gjorde ett härligt svalt intryck i värmen. 

 

Blomman påminner om vår flox

   


Glasspinnar i kaktusgården i Miamis botaniska trädgårdIris pumila från den egna trädgården. Nyligen läste jag på en blog att iris hade planterats i blötbädd, att den behöver fukt för att blomma. Jag trodde det var tvärtom, att den är mycket torktålig och t o m klarar sig längst husväggar under takutsprång. Hm. Av mina irisars blomvillighet att döma kan jag dock inte avfärda den här nya informationen, de flesta av dem är kinkiga. Någon med egna erfarenheter?

 


En syn som inte längre ligger så långt fram i tiden, förhoppningsvis.

 


Förgetmigej

När jag bläddrar igenom inlägget kan jag inte vara annat än nöjd med variationen när det gäller nyanser. Ljusblå toner kan vara väldigt olika och ännu fler hittar du hos Charlotta