I år hände det ovanliga att jag blev "klar" med advenstpyntningen redan till första advent. 

Med skogen till granne i söder och ett berg i väster råder det kompakt mörker i vår trädgård vintertid. Vi har sedan flera år haft trädgårdsbelysning på vissa växter men i år kompletterade vi med julbelysning. 

Jag hittade ett påbyggningsbart system på Rusta med kraftiga sladdar och ordentliga kopplingar mellan beståndsdelarna. Eftersom vår "gamla" flaggstångsbelysning har mer eller mindre blåst sönder på 2-3 säsonger visste jag, så att säga, vad jag inte ville ha. I det här fallet utlovas 30 000 timmars brinntid och 3 års garanti, så får vi se vad som händer.


Sockertoppsgranarna är över 30 år gamla och kommer att offras om våra planer på orangeri kan bli verklighet någon gång. Men belysningsnätet kommer i så fall till användning i alla orangerifönster, tänker  jag. 

 

I söder, utanför köket hängde jag "gardin" på buxbomshäcken. Det ger stor effekt inifrån huset eftersom södersidan är som mörkast. 

  

Men snyggast blev den formklippta idegranen på entrésidan. 


Björkarna fick en 15 wattare LED i stället för det gamla 5. 


Det bästa av allt är att jag tänder och släcker allt på en gång med en enda knapptryckning från vardagrummet. Och det mesta har jag hängt och kopplat ihop alldeles själv!