Då var det dags att granska vad naturen har haft för sig de senaste veckorna. Jag återvänder till Hassellunden som kan, äntligen, skryta med lite grönska.

 


Den 15 april har crocusarna och snödropparna blommat över, några tulpaner har skjutit i höjden och den spanska nävan har bildat en grön matta till höger.


Att jämföra med mitten av mars:

18 mars

Blommar gör Brunnera macrophylla och vitsipporna står i startgroparna.


Kaukasisk förgätmigej som blommar tidigt på våren och bjuder på snygga blad på sommaren, i synnerhet på den variegerade namnsorten 'Jack Frost' .


I andra delar av trädgården finns fler färgupplevelser. 

Det som överraskar mig mest att gamla julhyacinter har fått nytt liv i rabatterna. Jag brukar gräva ner dem mitt i vintern utan att ha någon större förhoppning om att de klarar sig. Med de blir till och med snyggare, "mänskligare", inte lika övergödda som första gången. Så missa inte det, ta vara på era hyacinter efter jul. Denna näst sista aprilhelg blev betydligt bättre vädermässigt än påskhelgen var, då vi hade kallt, blåsigt och snö här på Västkusten. Skillnaden kan illustreras med Balkansippan:Bilder med en veckas mellanrum på Anemone blanda (som jag i ett tidigare inlägg felaktigt kallat för vitsippa, vilket skulle kunnat vara, då vitsippor finns i många färger, med den är nog en balkansippa i alla fall.)Flera månadsbilder finns här.