Såå skönt att slippa bli besviken!

För första gången på flera år har jag varit på trädgårdsmässa och känner mig nöjd!

Jag har visserligen rustat mig med låga förväntningar och även konsulterat icke trädgårdsrelaterade ärenden som trapprenovering och taktvätt, men mitt noga övervägda slutbetyg blir 7 poäng av 10. Hänsyn tagen till den tidiga, nästintill omöjliga  tidpunkten. Det har jag beaktat som förmildrande omständighet. 

Vad var det som var så bra då ? 

Roliga prylar, inspirerande lösningar, böcker, verktyg, lökar och knölar och även en (!) mycket spännande växtnyhet, faktiskt. 

  

Rostiga trädgårdsdekorationer är aldrig fel

 

Och vaser i olika storlekar måste man ha. Jag fastnade för den större modellen.

 

Trädgårdsprylar från Persien är mig veterligt en nyhet på den svenska marknaden.

 

Vindspel och fågeldekorationwr från Danmark

 


 


 


 

Snygga, enkla fat

 

Fjäderdekoration 

 


Kanske lite höstlik, men fantasifull och enkel bordsdekoration där fårfällen hindrar grönsakerna att rulla iväg 

 


Gjutjärnpiedestal som inte blåser omkull i första taget

 


Fantasifull och billig variant på vertikal odling 

 
 

Bästa fyndet. 15 kr för en kruka. Jag har faktiskt saknat vintergäck i min trädgård. Julrosor gör mig alltid på gott humör.  Särskilt när jag hittar välmående exemplar till bra pris. Gyllenlack tycker jag ni ska hålla utkik efter i år, om ni inte har gjort det förut. Jag har faktiskt lyckats att övervintra en planta från förra året. Mycket bra kombo till penséer i krukplanteringar.


Om jag ska sammanfatta min upplevelse, så känns det inte som bortkastad tid och bortkastade pengar att ha åkt hit från Göteborg. Till saken hör att jag passar på att besöka min syster samtidigt. Och till saken hör också att det inte finns så mycket annat som konkurrerar om min uppmärksamhet så här års.

Det man saknar på denna mycket tidiga mässa är just växter. Inga spännande plantskolor här inte. Inga spirande perenner i hanterbara krukor. 

Det första jag gör när jag kommer hem blir att be min granne om några grenar från hennes enorma kastanjeträd. Jag ska driva dem till påsk. Grova fördrivna kastanjegrenar ser ut som magnolia. Mums.

Om växtinspirationen, som jag nämnde inledningsvis, återkommer jag i ett eget inlägg de kommande dagarna.