Helt utmattad ligger jag nu i min säng och försöker varva ner efter en fantastisk och händelserik dag. Tack alla ni som  - trots stora problem med överbelastning på Trädgårdsrikets hemsida  - tog er hit och förgyllde min dag med er uppskattning, entusiasm och nyfikenhet.

Vi vaknade till grått väder och det kändes lite snopet efter alla vackra, soliga morgnar vi haft. Men vi slapp regn och vi hade förberett oss så gott vi har kunnat. 

Kommersen pågick på garageuppfarten. Plantorna såldes för 10, 20 respektive 30 kr. Nästan allting gick åt och jag hoppas nu att plantorna uppför sig som de ska. Alla var välrotade i sina krukor, förutom de indiska fotbladen som jag tog upp för ett par veckor sedan. 

 

Muffins och frallor i barnens kafé.  Tänk hur stor deras lycka är! Fem hundra kronor var tjänade de på att sälja hembakt och kaffe. Tack snälla ni som haft tålamod och överseende med deras små nybörjarfingrar. 

 


Hortensian som stal hela föreställningen. Min fotokonst gör den inte rättvisa, den är neonblå i verkligheten. 

 


Ja, gaffelolvonet och de andra grannarna fick vackert tåla att bli överglänsade. 

  


KUPP! En av de första besökarna, en busig väninna och hennes ännu busigare barn har smugglat in denna "hemska" sak.   Dock inte alls hemsk i tremasterblommans sällskap, när jag tänker efter. Hm, humor som färgmatchar passar mig....Här står förövarna. Att de inte vågar visa sina ansikten kan man förstå.....

 


GP:s fotograf och journalist dök upp överraskande. De tog lite bilder och minglade bland besökarna. Och fastnade själva på bild...


Men vad hände med hemsidan?  Flera besökare har berättat att det var omöjligt att söka och det har stått konstiga uppgifter de få gångerna man ändå har lyckats. Och all den tid vi  fick lägga ner på att uppdatera när man gjorde om i vintras. Det verkar inte ha hjälpt ett dugg.

En sak som gläder mig mycket dock är att flera från vårt egna villaområde har hittat hit. En man, född 1947, förlåt mig om jag minns fel, har berättat att han var uppvuxen i området, levt här hela sitt liv men aldrig varit uppe på vårt berg och inte i sin vildaste fantasi kunde ana att det fanns en trädgård här. Men nu vet han och jag fick lov att knacka på på vår nästa kvällspromenad när vi går förbi deras. Och det ska jag absolut göra. 

Tänk så många murar mellan människor har blommorna rivit idag!