Veckans tema på Blommig Ferdag känndes lekfullt och lätt till en början men snabbt insåg jag hur svårt det är att välja bort. 

Ska man välja en trädgård som man beundarar och är inspirerad av, en årstid som man längtar efter eller rent av en växt som man inte kan vara utan?

Jag valde en del av den egna trädgården där jag inte befinner mig så särskilt ofta numera, men som dominerar vår omgivning både visuellt och klimatmässigt. Berget skyddar oss från vind och insyn och bjuder på utsikt över nejden. 

Det var till en början en blåbärsklädd sluttning som fick vara vild och i ostörd i många år. Men sedan kom vårvintern 2013 och gick hårt åt de solexponerade växterna. Allt, förutom en stor en högst upp och en liten tall till vänster dog. 


April 2013. Det såg bedrövligt ut.

Då började jag anlägga. Bergenia, skogsaster, perukbuske, mörkbladig smällspirea, hortensia och gräs flyttade in. Bland andra.

2015

Det är under denna tid jag fick smeknamnet "bergget".

 


Sensommar 2015

 


Juli 20162016. Det är på hösten berget är som vackrast.

Min kärlek till platsen förklarar jag inte med dess skönhet i första hand utan snarare med att allt arbete och slit som omvandlingen krävde. 

 


Andras favoriter finns samlade på Blommig Fredag