......är full av förväntningar. Stora förväntningar på en lyckad trädgårdssäsong.

 

Alla ser vi fram emot att våra rabatter kvicknar till och bjuder på överdådig grönska. Det händer något nytt varje dag. Våren är minst sagt händelserik.

För mig är våren också synonymt med rådjursbesök. Trots staket, brant berg och nät runt om har vi påhälsning varje vår, så jag tvingas att leva med svart nät på de mest välsmakande växterna.

Gaffelolvonet blommar för fullt (till vänster på översta raden). Ett sååå vackert träd. Förtjänar ett eget inlägg snart.


En favoritsyssla på våren är att följa de vedartade växternas bladutspring. Så vackert och så spännande! I år ligger spänningsmomentet på alldeles lagom nivå, värre är det efter kalla vintrar.

 

Rönnspirean är tidig


Våren är också en färgstark högtid under körsbärsträdet där jag har de flesta av mina vårblommande växter. 
 

     

Och våren är full av  färger:   Nya bekantskaper bidrar också till årstidens tjusning.

Alpklocka, blommar för första gången hos mig. Ni anar inte hur liten den är! Höjden är definitivt under 10 cm, allt som allt.

 

Svavelgul vitsippa är inköpt för någon vecka sedan och ska få sprida sig under björken.

 

Clintonian har jag aldrig sett i blom. Ny sedan förra året.

 

Min svavelpion är en fröplanta och blommar inte i gult utan i stark cerise. Högt älskad ändå. 

 

Julrosen är drottningen i vårrabatten

Det som också brukar vara en stor del av min vår är den årliga flyttkarusellen i perennrabatterna. Tidigare års höjd- och färgkrockar vill man gärna slippa uppleva igen. Karusellen brukar puttas på av nyinköp och till slut leda till helt nya projekt. Eftersom jag inte klarar av att slänga växter ägnar jag massor med energi åt att kruka upp och ta hand om överskottet. Om detta får jag berätta någon annan gång.

 


Bakom fotot döljer sig massor med vår. Klicka så får du se...