Det har det hunnit bli en ny månad och dagarna är ljusare. På veckorna är dock fortfarande ingen fotografering för min del, det mörkt när jag går och det är mörkt när jag kommer hem. Jag passade därför på på min lediga lördag och gick runt i trädgården spanandes efter sevärdheter. Ja, det är magert, kan man lugnt säga. Fåglarna vill inte sitta modell för mig och den döda råttan som mina barn hittade igår i snön besparar jag er. Den var stendöd men orsakade stor förskräckelse för snögubbebyggarna. För att hindra dem från att ge upp lovade jag att publicera resultatet på bloggen, så det blev en snögubbe till slut.
 

Vinterns första snögubbe hos oss 140201.

Vi har haft plusgrader hela dagen och snögubben är idag ett minne blott. Gräsmattan börjar titta fram igen och taken är snöfria. Tövädret är förrädiskt och det är lätt att tro att vintern går mot sitt slut, men med 2013 års vinter i minnet vet vi bättre. Vi kan alltid hoppas på mild fortsättning, men det är inte slut än. Är det inte kallare än 3-4 minus på nätterna och kring nollan på dagarna, är jag dock rätt så nöjd.

Det blev några vyer fångade på bild trots allt.

På den lilla platån vänster om eken brukar vi sitta på en bänk och titta ut över nejden. Ibland med ett glas i näven.

 

Det här är vad jag kallar för hassellunden. Bambu, lagerhägg och svarta damen håller ställningarna

 

Berg, berg och ännu mer berg

 


Gräs är ovärderligt. Är det det man kallar underexponerat foto?

 


Min taklökstavla har "kommit tillbaka", trevligt. Fast alla röda taklökar är döda.

 


Uppstamad lagerhägg 'Etna' , frisk och grön just nu.  Men då ska ni veta att den såg ut så här i april:

 


Den stygga vårvintern orsakade brännskador trots att plantan var insvept i fiberduk. 

De första pelargoniorna har idag fått flytta in från garaget och står nu i arbetsrummet. De har ett långt pass inomhus så jag kan bara hoppas att vi klarar oss utan ohyra. Fuchsiorna som jag köpte för en vecka sedan har nu fått ny jord i en större kruka. Två av dessa har fina rötter, men en är mycket klen. Så titta hellre på rötterna än på bladen när du handlar. 

 Om snön försvinner nu i veckan, kommer jag att ge mig på vår stora idegran nästa helg. Den bryr sig inte om några beskärningsregler, den klarar allt och då är det skönt att få klippningen gjort innan säsongen sätter fart. 

Och så får jag inte glömma att så aklejor.