Vintern i Göteborg har varit mild och jag har pysslat om trädgården lite smått hela tiden, men nu är det mars och då börjar min trädgårdssäsong på allvar. Väderprognosen  är på min sida, sedan får vi se om vädret också blir det.


Snödropparna har blommat länge

 

De första snöklockorna slog ut i helgen


Under den här säsongen har jag en ambition att använda bloggen i lite mer dokumenterande syfte. Tidigare skrev jag trädgårdsdagbok för hand, om väder och vind, vilka växter som är på gång men framförallt om vad jag ägnar mig åt, vad jag har hunnit med och vad som ska göras. Det hjälpte med att sortera tankarna och prioritera. Vid sidan om bloggen hinns nu inte med något dagboksskrivande men behovet är stort, inte minst så här i början av den roliga delen av året.


I helgen blev inte så mycket gjort. I lördags pga tidsbrist och i söndags pga snöoväder (snön la sig aldrig, som tur var). På söndagkvällen lugnande sig blåsten och snöandet lite och jag drog på mig arbetskläderna. Jorden var för blöt för att gräva så jag passade på att vårstäda min kärleksörthäck. 
 

Stjälkarna har lagt sig efter vinterns stormar.

 

Det är tacksamt med perenner som grönskar tidigt.


Efter. Nästa steg blir att fixa extra rådjursskydd, kärleksört är ju jättegott. Jag funderar på att lägga svart nät, men igår blåste det för mycket för att klippa till. 


Planerna inför de kommande dagarna är 

  1. köpa rabattkanten Ever Edge till en nyligen breddad rabatt 
  2. skaffa odlingsskåp till frösådderna
  3. beställa jord
  4. köpa penséer 

Entrén behöver piffas lite inför ett kalas i helgenAvslutningsvis en bild på tulpansäsongens snyggaste sort hittills. En melerad dubbel variant med 2-3 blomma på varje stjälk. Man fick verkligen mycket för pengarna den här gången. 

Nu startar jag veckan, den första vårmånaden och trädgårdslivet!