Overdams plantskola är säkert välkänt för många för sitt Piet Oudolfs inspirerade växtsortiment. (Eller är det Piet Oudolf som hämtar inspiration här?) En överväldigande visningsträdgård där gräs kombineras med odlingsvärda perenner och buskar. Allting är skyltat, ordningen är stor utan att vara paralyserande, priserna är ok och småskaligheten bevarad (kontantbetalning, handskrivet kvitto). 

Här kan man låna idéer till otaliga växtkombinationer och sedan plocka på sig anläggningens finfina egenodlade plantor, fylla bilen och ta färjan hem. Nu gjorde jag inte det, för bilen var redan full och jag har knappt några planteringsytor kvar i min trädgård, men jag kan varmt rekommendera att göra den trippen. Mitt besök ägde rum i mitten av juli och det är inte ens gräsets högtid men ändå såg det ut så här:
Jättekattfot var okänd för mig. Den har ryktet om sig att vara en fenomenal marktäckare i soligt läge. 
   

 

 


Två av mina sensommarfavoriter, hortensia och solhatt


Lammöronsläktingen (?) Stachys 'Hummelo' växte till min förvåning i skugga här och var mycket söt. Ångrar djupt att jag inte köpte en liten planta. 
 

 


 

  


Jag kan inte påminna mig om att jag varit på särskild många plantskolor som hade en egen produktion av plantor. Förutom att vissa sorter tillhandahålls i olika storlekar/åldrar är det också mycket lärorikt att se hur det går till. Dock varning för att förtroendet och i förlängningen köplusten kan skjuta i höjden......!