Jag är älskar trädgårdspynt men har lärt mig att jag alltid ligger efter när det gäller de säsongsbetonade utsmyckningarna. Haloweenpumpan kommer på plats efter att de första barnen har knackat på och julbelysningen fungerar i bästa fall till tredje advent. Därför strävar jag efter pynt som inte har deadline och bäst före datum.

Året runt har jag glaskulor i en gammal förvuxen syrén, till exempel.  När busken är avlönad framträder kulorna betydligt mer än annars.  


Undra om jag blir retad mitt i sommaren för mina "julgranskulor". 

 


Kulorna är handblåsta och tål utevistelsen bra. De äldsta exemplaren är säker 6-7 år gamla.


 Det enda man ska tänka på att de inte ska slå mot någon gren eller varandra när det blåser. 


En annan typ av kulor, svartglaserade keramikkulor. De är alldeles nya och jag hoppas hitta en lite fyndigare placering framöver. 

 

Även ugglorna får större roll i vinterträdgården.

 
Om en vecka går vi, sakta men säkert mot ljusare tider igen. Vintersolståndet är minst lika välkommet som julen.