Jag har alltid haft en förkärlek för rött rosa och orange tillsammans och har velat inreda åtminstone ett av trädgårdens rum med dessa starka färger.


Likt många andra 11/2-hus från 70-talet har vi en stor altan utanför vårt vardagsrum. I många år gapade den efter inredning trots fördelar som att den är mycket vindskyddad och ligger delvis under tak. Det är först för två år sedan jag kom på att det är här jag ska förverkliga min dröm. 
 


Före

Vi började omvandlingen med att vända golvets tidstypiska sjöstenplattor upp och ner. Undersidan är ljus betong och ger ett mycket lugnare intryck. Vi valde loungemöbler för att de är låga och inte skymmer utsikten från vardagsrummet. Dynorna till soffan tål en del regn, så det är aldrig någon panik att plocka in, vi brukar bara stapla dem på varandra. 

    

  Växterna är pelargonior, dahlior, fuchsior och canna

Röda pelargonior

Röda rummet borde egentligen legat i väster, om man ska vara korrekt enligt fengh shui, men det gör den inte. Uteplatsen vätter mot öster och gör sig bäst tidiga morgnar och sena kvällar. Vårt hus ligger högt på ett berg och rummet badar i sol så fort solen går upp. Det innebär att vi kan äta frukost och läsa morgontidningen här även de dagar vi jobbar och är uppe tidigt. Under eftermiddagen är det skugga, vilket uppskattas av barnen. Det spelas en del elektroniska spel i de där sofforna, kan jag avslöja. 


Dahlia Bishop of Llandaff är en svårflörtad storfavorit.  


Pelargonior med vackra blad

 

Ljuskrona och ampel i ett

 

 
 


Rumsavskiljare 
 


Mysigast är de kvällar vi kan elda 

 


I stark morgonsolVindstilla augustikvällar är helt magiska här. Vi lyser upp med levande ljus och elektriska ljusslingor. Är det inte tillräckligt varmt tänder vi i eldkorgen och pälsar på oss med filtar. Hela familjen trängs här, vi dukar upp med godsaker, lyssnar på musik och stirrar in i elden. Det är mycket rogivande.