Turen har kommit till färgen "skär" hos Charlotta.

För att göra utmaningen lite "svårare" utelämnar jag mina Dahlior helt. Orkar du se även på dem, finns det länk till ett tidigare inlägg längst ner på sidan. 

Mitt enda lilla bekymmer är att jag inte riktigt har klart för mig vilken nyans av rosa som åsyftas. Har igen aning om skillnaden eller likheten mellan cerise, rosa, skär. Stark rosa? Blek rosa? Kall rosa? Varm rosa?

En ung buskpion som numera är avliden

 

 

Samma buskpion i strakt solljus 

Buskpion var en het dröm i början av min trädgårdskarrier. Tre stycken tog jag död på. Det var den här som klarade sig längst, t o m hunnit blomma, men strök med våren 2013. Numera försöker jag nöja mig med min grannes enormt fina exemplar. Jag tvingar mig att tänka: "Blomningen är så fruktansvärt kort! Busken tar så stor plats!" Fast bladen är fina. Frökapslarna är fina. Busken är jämn och rund utan beskärning. Blomningen får en att tappa andan. Ja, Hur ska man göra? Ni hör...


Fänrikshjärta med blåa drag. När jag ser den här bilden påminns jag om min gamla längtan efter ett fält med fänrikshjärtan vid skogskanten. Det fältet lyckades jag aldrig etablera. Kanske blir det nytt försök i år.

 

Luktpion Dr Alexander Flemming, tror jag. Eller en Edulis Superba?

 


Kalmia

 


Klematis 'Piilu' i toppform. Det var dock en engångsföreteelse. Jag har ingen bra hand om klematis Populär rudbeckia

 

Den här rutan sticker ut med sin blekhet. Jag är nästan lite förvånad över dessa växters existens eftersom jag gillar mest starka färger och mättade nyanser. Som den lilla vävarväxten bredvid rosen. Det är en indisk fingerört vars karminröda färg är en utav mina absoluta favoriter. 

  


AklejaRosa lilja och rosa akleja med en del gult i sig - laxrosa?

Jag tycker mig se på dessa bilder att rosa kan variera i det oändliga och faktiskt kan skära sig ordentligt med varandra. Nu blommar alla dessa blommor inte samtidigt, men det kanske finns anledning att vara försiktig med att blanda kalla och varma nyanser av rosa. Fänrikshjärtat och aklejan skulle jag nog inte vilja ha som grannar. Eller pionen och liljan. Som tur kan det inte hända, liljan blommar senare. 

Jag är full av förväntan inför andras bidrag till Charlottas länksamling. 

Du kanske gillar: