Att författa ett inlägg om trädgårdsnjutning blev en svår svår utmaning för mig av flera skäl. Dels är jag lite väl resultatinriktad för att njuta innan väl uträttat dagsverke, dels tycker jag inte om att förstöra stämningsfulla ögonblick med att dra fram kameran. 

De allra lyckligaste sommarstunderna är när jag spelar badminton med vår yngste son.


 Vi spelar på den lilla gräsplätt som jag sparat till ett framtida orangeribygge. 


Hängstolen är förståss också trevlig, men det är bortanför den låga häcken badmintonspelet äger rum. 


Det är kvällning, luften är varm och västanvinden har mojnat. Det är viktigt, det måste vara vindstilla för badmintonspel. Kroppen är trött, men vi är hela och friska och kan röra oss fritt. Vi är mätta och belåtna efter en god grillmiddag. Och efter spelet väntar efterrätt på altanen.

Gräset är nyklippt och rabatterna punkar. 

 

Omgivningarna 

 

Växterna runtomkring är välmående

 

Bollen hamnar ofta bland sockertoppgranarnas grenar  och hostornas blad

Vi spelar inte mot varandra utan samarbetar och försöker att slå så många slag som möjligt. Ibland är uppe i 30-35 slag. 

Jag älskade den här typen av badmintonsamarbete när jag var barn. Min  kompis och jag slog nog över hundra när vi var i tonåren. 

Mysiga barndomsminnen väcks till liv medan jag njuter av min 10-årings engagerade spel. Jag är också lite smånöjd med min egen prestation, både på "banan" och utanför. 

Det är så jag föreställer mig livet i paradiset.

Hur andra njuter av sin sommarträdgård kan vi läsa om på veckans "Blommig Fredag".

Klicka på bilden så kommer du till länksamlingen