Det torra, soliga, blåsiga vädret fortsätter och jag får skärpa till mig för att inte glömma njuta mellan vattningarna. Det har nu gått så långt att vi har skaffat oss en spridare och vattnar t o m gräsmattan. Det har aldrig hänt förut i trädgårdens 12 år gamla historia.

 

Gräsmattan under björkarna är döende 


Min idegranshäck mår dock toppen. Den är endast nyss fyllda 2 år och har åtnjutit min fulla uppmärksamhet under sina barnaår. Nu behöver den lite frisering.

 

Ett lakan underlättar städningen

 

Egentligen vill jag ha en "skidbacke" till häck, dvs låta ena ändan vara 70-80 cm högre än den andra, men just den ändan som var tänkt att vara den högsta ligger efter i tillväxten. Så första steget var att jämna till höjdskillnaden. 
Och smal ska min häck vara. Det är det allra viktigaste. 


Anemoner, pioner, irisar, klematis, rhododendron..... Allt blommar samtidigt i år. Och fort går det. 


Den 3 juli är det Tusen Trädgårdar och jag ska ha öppen trädgård. Tills dess får jag fortsätta att vattna för att ha något att visa, känns det som. Efter det stundar semester och då, om inte tidigare, börjar väl lågtryckssäsongen med regn och kyla.