Idag har vi haft en dagstemperatur på 9 plusgrader och sol i Göteborg. Vårkänslorna gick inte att ta miste på och en snabb promenad på Trädgårdsföreningen lyfte måndagshumöret ytterligare.


 


Snödroppar har blommat länge 
 

Vintergäck likaså 

  

Det är den här lilla rackaren som är orsaken till att jag springer på Trädgårdsföreningen titt som tätt. Jag vill absolut inte missa tibastens (Daphne mezereum) urhäftiga blomning på bar kvist.  Hela busken kommer att inta en härlig auberginelila färg. Om en vecka eller två. 
 


Den här maffiga julrosplanteringen älskar jag också. Det slog mig hur fint det är med det gamla gräset runtomkring. Julros och gräs är inga självklara samplanteringsväxter, men de torra stråna förstärker bara det nya och fräscha hos julrosen. 

 


 Den tiden på året när man vinkar hejdå till sin trädgård på söndagseftermiddagen för att återse den igen på lördagsmorgonen, ja, den har passerat. Nu är det ljust på morgonen när jag ger mig iväg och ljust när jag kommer hem, och det tycker jag är underbart. Jag kan gå en liten runda i trädgården och upptäcka något litet nytt varje dag.

I morgon startar bokrean så jag styr hästarna till bokhandeln på lunchen. Jag behöver nog fynda en bra trädgårdsbok som kan få vårvintern att passera ännu fortare.