Den här gången kommer bevis på den göteborgska vårens framfart från den egna trädgården. Sådant som odlas i kruka utesluts. 

Jag startar med en liten färgstudie på temat "Det är skillnad på blått och blått". 


Vintergröna


Scilla siberica brukar bli bambimat, men inte i år. 

 

Stor vårstjärna, Chionodoxa Luciliae gigantea. I själva verket är den inte större än en medelstor krokus.


Pärlhyacint, Muscari armeniacum växer bland dagliljorna.


Japanskt gaffelolvon, Viburnum furcatum, blommar tidigt. Tyvärr är blomklasarna få, 6 st. Men då blev den också kraftigt beskuren i höstas. Inte för att den var för stor utan för att den ska bli snyggare. Att forma buskar och träd har blivit min nya passion. 

 


Den här lilla spiraea japonica 'Magic Carpet' ska bli en boll

  

En namnlös storbladig bergenia som växer lite här och där i olika bergsprickor 

 

Och en annan, modell mindre, med färg åt det karminröda hållet


Gullflocka, Hacquetica epipactisDen japanska lärken, Larix kaempferi 'Blue Dwarf' ska bli spännande att följa, både att titta på och att smekaLuktpionen är snygg redan nu. Skotten har ungefär samma färg som den blivande blomman


Kärleksört med vitbrokiga blad och vita blommor, Sedum 'Elsies Gold'En utav de få tulpaner som inte hamnat i Bambis mage, Tulipa kaufmanniana 'Concerto'Skuggrönans blomma tänker man inte så mycket på

 


Cardamine pentaphyllos, fingertandrot ger ett charmigt tilltyfsat intryck

 


Julrosen mörknar för varje vecka.


Efter förra veckans sol har vi nu haft duggregn och dimma men höga temperaturer i tre dagar, så uttrycket "Det växer så det knakar" är en mild underdrift. Efter att jag har kikat runt på Annicas bloggsamling "Vårteckenspaning 2014" vet jag att det förhåller sig på samma sätt i stora delar av landet.