Jag fortsätter på temat vårlängtan - eller kanske vårvinterkänsla, som drabbade mig när jag slog upp ögonen idag. Jag kunde ana ovanligt mycket ljus bakom persiennerna strax innan kl 8:00.0, vilket i sig kändes ovant. De senaste veckorna har man vaknat, gjort sig i ordning och cyklat till jobbet i mörker för att sedan återvända hem i samma mörker på kvällen. Att uppleva ljus på hemmaplan känndes lyxigt till en början, men ganska snabbt insåg jag det stora behovet av fönsterputs. Nå ja, allting har minst två sidor. 

Milda vindar och en del sol har de senaste två dagarna fått snötäcket att sjunka ihop. Det är välkommet för min del. Och trädgårdsrundan med kameran i näven blev inte helt utan utdelning. Det här hittade jag:

 

Vårtecken nr  1


Julrosorna väntar nog bara på ljuset, inte på värmen.

 

Lilla murrevan grön och fin

 

En mycket livskraftig bräcka som jag har på flera platser

 


 

Yucca filamentosa - fiberpalmlilja skulle förtjäna ett inlägg för sig. Såå snygg året om! Ni som bor i södra Sverige, tveka inte!

 

Min minsta rhododendron, söta, gula 'Wren'

 

Bråkbladig gullbåge är en favoritmarktäckare som är vintergrön


Och avslutningsvis ett inomhustips, som dock inte handlar om tulpaner utan om modeväxten, tillika subtropiska marktäckaren, svärmorstungan. 

 

Jag planterade om min svärmorstunga förra helgen och överblivna blad har jag nu i vas med tulpaner. Egentligen är bladen snyggast för sig själva i rak glasvas, tycker jag, efter att ha sett det på hotellrum på min senaste resa. Jag kunde aldrig föreställa mig att de kunde klara sig i vas med vatten, men det gör de. (Och tulpaner är snyggast med blåbärsris, egentligen.)