Nu har jag bestämt mig för att säsongen har startat och att det INTE kommer att bli något rejält bakslag framöver. Vad säger ni om det? 

Handlingskraft är bara förnamnet på mig så här års, jag yr runt i trädgården som om världen skulle gå under om jag inte hann med all städning, beskärning, uppdrivning och omplantering på en gång. 

Jag har klippt mina vin- och krusbärsbuskar, tagit bort fiberduken från barrväxterna och granrisskyddet från ljungplantorna. Jag kommer idag att ta in mina kannor på uppdrivning, klövern och några pelargonior har varit inne nu i en vecka. Vardagsrumsgolvet kommer att vara belamrat med plastkrukor, fönsterbrädorna är redan upptagna av fuchsior. Det blir också ett plantskolebesök och inköp av ytterligare penséer senare idag. De ska ha sänkt priserna till normala nivåer i helgen och då brukar jag vara på plats. 

Stjärmagnoliaknoppar och diverse krokus. Den till höger ska vara ljusgul. Lite klen och lite blek, men tidig. 

Den första våririsen har nu fått färg! Den smalbladiga lungörten i höger hörn kommer att blomma i en intensiv blå färg, inte helt olik våririsens. På nedre raden minipåsklilja och blomskott  på gaffelolvon.

Snöklocka

Här är ett gäng vita krokusar. Även rabarbern börjar vakna

Julrosen skiftar mer och mer i rosa efter att ha varit vit som nyutslagen

Alla vårtecken i all ära men det som gör mig lyckligast är att jag även så här års kan titta ut genom fönstret och konstatera att jag har en trädgård. 
 

 


Vy från köksfönstret den 1 mars Avslutningsvis en inomhusbild. Jag kan inte låta bli att visa dessa underbara dubbla tulpaner som jag hittade i matbutiken. Årets finaste hos mig hittills.

Men det viktigaste som har hänt i veckan är att jag beställde en släpkärra hästgödsel. Den levereras under den kommande veckan. Bli nu inte orolig, jag lovar att visa närbilder på detta urtjusiga motiv när det väl ligger på garageuppfarten. Dess struktur är ju hur viktig som helst. Längtar....

Du kan resa landet runt och följa vårens framfart på Annicas blogg Det grå huset på kullen.