Jag ska avrunda mina samlade erfarenheter om Heuchera - Tiarella - Heucherella i det här inlägget. 

Några mycket åtråvärda namnsorter har efter minst två försök blivit svartlistade hos mig. Sweet Tea och Silver Scroll går bara inte, de klarar inte minusgrader under långa perioder eller så klarar de inte mig. Beauty Color dör inte, men tappar sin frodighet. Den är lätt att dela men svår att få fart på. Några enstaka blad på långt skaft gör ingen glad. Lime Rickey är nyckfull, så dela och hoppas. Ljus skugga ökar chansen.

Sweet Tea, Silver Scroll, Beauty Color, lime Rickey

Den gulbladiga plantan i bildens framkant är namnlös och ny för säsongen. Den liknar Southern Comfort i storlek och växtsätt men har helt gula blad utan skiftningar.

Jag har tyvärr dålig koll på de rödbladiga varianterna, jag tycker att de med tiden tenderar att "likna" varandra, vilket försvårar identifieringen. Gemensamt är att de är soldyrkare.

Kakaoskal är snyggt att täcka jorden men förmultnar under mindre än en säsong
 

I eftermiddagssol kan planteringen förväxlas med en salladsodling

Inspiration från Chelsea: upphöjning med hjälp av stubbar/bark


Sätter punkt med en frostbiten bild

Tack för idag! Nu ska jag kolla på andra bloggar.