Temat för Charlottas länksamling är "Vitkantad" i veckan och det tror jag kan vara mycket intressant för oss som gärna upptäcker nya, lite udda men odlingsvärda växter. 


Den här vitrandiga dagliljan har aldrig blommat men lyser upp rabatten effektfullt ändå. 


Vitkantad var lilla vildpelargonen när jag fick den av Anja Hill i samband med hennes besök i somras.


Ilex x altaclerensis 'Golden King':s kant är kanske lite mer åt det cremvita hållet

  


Jag tror aldrig att jag får se någon blomning när jag sätter tulpanlökar (pga rådjursrisken) så jag brukar inte spara etiketterna. Det ångrar jag nu. Den här kompositionen av låga och höga tulpaner i samma färg är skapad av min man!


En liten botanisk tulpanAcer campestre 'Carneval' är ett mycket förtjusande litet träd som hittills har överraskat med sin tuffhet både vad gäller vinterkyla och stark sommarsol. Helhetsintrycket blir helvitt och består hela säsongen. Större träds skyddande skugga är att föredra för att undvika brända blad, för säkerhets skull. 


En höstblek  Weigela florida 'Monet'. En anspråkslös låg buske. 

 

Min unga Cornus controversa 'Variegata' har fått flera grenar avbrutna av Bambi så det klassiska horisontella grenverket är svårt att upptäcka. 

 


Hosta 'Francee'


Sinnebilden av vitkantad, Hosta 'Patriot'

 

Många fler vitkantade bilder finns hos Charlotta. Eftersom jag främst associerar till blad, hoppas jag att jag får se några vitkantade blommor.