Idag visar jag mammas zinnior. 

Jag är otroligt nöjd med mina zinnior i år. Värmen har gjort sitt. De är kraftiga, välförgrenade med många knoppar och jag räknar med intensiv blomning i minst två månader till. Men de är ingenting jämfört med mammas. 

Hennes är säkert en annan namnsort, ja, och jag har fått frö från henne och provat, ja, men de funkar inte hos mig alls. Så jag är hänvisad till att beundra hennes stora, kraftiga plantor. Anstränger sig (= gödslar, vattnar, klipper bort vissna blommor) gör hon inte, kan jag tillägga. 

  


Färgklick i fruktträdgården
 


Och jag har stora, grova händer, ska ni veta

  
  

 


Roliga våningar som påminner om temyntas form

  
 En fylld gammalrosa skönhet

  

Och det obligatoriska gula som piggar upp

 


   

 

Varje blomma är unik och mäter 8-10, t o m 12 cm i diameter. Variationsrikedomen är betydligt större i mammas bestånd än i mitt. 

Jag älskar också stabiliteten hos zinniaplantorna. Inte behöver man oroa sig för blåst och störtregn här inte. Vill man odla snittblommor för att pryda ett köksbord eller en grav, är zinnia oslagbar i min värld. De "tappar inte huvudet" utan håller sig länge. Jag kommer även att testa att torka en bukett i år.